..

#01 Tutorials i recursos varis.
Blog
4 en 1
Com no... qui no té un blog avui en dia. És qüestió d'anar-lo provant i trobar-li la utilitat adequada. De moment ja hi han 4 blogs. Per qui no sàpiga què és un blog (o weblog) aquí teniu un copiar-i-enganxar de wikipedia.org:
[ Un weblog, también conocido como blog o bitácora, es un sitio web frecuentemente actualizado donde se recopilan cronológicamente textos y/o artículos de uno o varios autores donde el más reciente aparece primero, con un uso o temática en particular, siempre conservando el autor la libertad de dejar publicado lo que crea pertinente. Generalmente los weblogs son publicados con un estilo personal e informal. ]
La logoteca
Logotips.
Durant molt de temps ha estat una web de referència per trobar logotips. Ara potser està una mica desfasada, però encara s'hi pot trobar aquell logotip que necessites...
Brands of the world
Tots els logos, tots...
Aquesta web és l'evolució d'una web rusa on hi havien molts logotips. Ara n'hi ha més i és més fàcil buscar-los i trobar-los. Imprescindible.
Apunts tècnics
Apunts i notes sobre imatge digital i disseny gràfic.
Excel·lent pàgina de Gustavo Sánchez Muñoz que ens ajuda a comprendre la gestió del color, els virats, PDF, Postscript... una pàgina que ens apunta alhora altres pàgines i per saber què sabem... i què no. ;-)
Aqua button pro
Photoshop.
Interessant tutorial de com fer un botó de vidre amb l'estètica "aqua" Mac amb Photoshop. Està en anglès...
Goldenweb
Tipografies.
Tipografies gratuïtes. De vegades l'original val un ull de la cara. Però pots trobar la mateixa amb un altre nom i de franc... És qüestió de buscar.
What the font
Tipografies.
Si busqueu una tipografia que no sabeu quina és, aquí us aniran fent preguntes sobre la morfologia d'aquesta tipografia que busqueu. I si voleu, la podeu escanejar, pujar-la i et diuen quina és.
Correcció i teoria del color
Llistat de tutorials Photoshop.
Està en anglès però hi ha un llistat de tutorials per entendre aquest gran què que és la teoria del color i per què no es veu igual en un monitor que en un altre o perquè imprés queda diferent...

#02 Utilitats del món Mac.
Apple
Web oficial de Apple España.
Novetats, descàrregues i botiga (AppleStore) són el més destacable.
Macuarium
Foro d'usuaris Mac.
Important foro de consultes per resoldre problemes i dubtes de Mac amb un gran nivell.
Planeta Mac
LSPM (Lista de Soluciones Planeta Mac).
Llista de correu a la que hi estic subscrit des de fa ja molts anys i que m'ha servit per estar al dia en tot el que fa referència a Mac, a novetats i a sol·lució de problemes que es plantejen a diari. Aquesta web no és gaire operativa, però des d'aquí qui vulgui es pot subscriure a la llista de correu a la que faig referència.
MAC-ES
Llista de correu.
De la mateixa manera que la LSPM, Mac-es aporta sol·lucions a problemes que podem tenir amb el Mac, així com s'inclouen continguts amb les últimes novetats.
Version Tracker
Lloc de descàrregues.
Si busques un programa per Mac, aquí el trobaràs. Tot d'utilitats i actualitzacions de programes, preferentment shareware i freeware.

#03 Utilitats web.
Dropload
O com enviar fins 100 Mb d'arxius adjunts amb el correu
Mai has hagut d'enviar un arxiu adjunt que pesava molt i el correu et donava problemes? Doncs aquí ho pots pujar a un servidor amb Dropload de manera totalment gratuïta i t'aguarden l'arxiu una setmana. Envies un enllaç d'on està l'arxiu en qüestió i problema sol·lucionat.
FileExt
Extensions d'arxiu desconeguts...
T'has trobat amb una nova extensió arxiu i no saps què vol dir o quin programa l'ha generat? Entra en aquesta web, tecleja l'extensió de l'arxiu en qüestió i ràpidament et dirà què és?
Mundo JavaScript
JavaScript bàsic.
Sense tenir idea de programació, ni menys de JavaScript, jo he pogut fer aquesta web. Si jo he pogut, per què no ho pot fer tothom?
Web Estilo
El bàsic per fer una web.
Aquest enllaç porta directament a l'apartat JavaScript, però en la web hi trobareu tot el necessari per programar un web.
W3C
Consorci per la normalització de la web.
Justament aquesta pàgina compleix les normes de la W3C. I de fet totes les pàgines que es fan amb GoLive CS, per exemple, ja estan preparades per complir aquestes normes. Però si no saps si la teva pàgina té el codi HTML necessari per complir-les, testeja-la aquí.
PiensaSolutions
Servidor de dominis.
És on està allotjada aquesta web. Ofereixen fins 100 Mb per 1,95 euros al mes... per pensar-s'ho (1 Gb mensual de transferència web, il·limitada per correu, 10 comptes de correu...).
Amen
Servidor de dominis.
El primer servidor on vaig sol·licitar el domini i vaig allotjar la web. Hi han ofertes des d'1 euro al mes.

#04 Diccionaris/traductors.
Gran Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana
Enciclopèdia Catalana.
Vols saber si una paraula existeix en català o està ben dita? Aquí ho sabràs i et donaran la definició. És gratuït i no t'has de donar d'alta enlloc.
Diccionarios.com
Larousse.
Diccionari en espanyol, conjugador verbal, sinònims i ideològic. Traductor espanyol - anglès, espanyol - francès, espanyol - alemany , castellà - català i al revés. Té un inconvenient que permet un màxim número de consultes (abans eren 5 i ara 2), però quan el sobrepasses buides la caxè del navegador i a continuar traduint.
Babelfish
Traductor.
Tradueix paraules, frases i fins i tot, web senceres. Imprescindible.
En català
Referència.
Com que m'agraden molt les frases fetes, l'utilitzo habitualment com a referència, per saber si està ben dita aquella frase que sempre he utilitzat...
Wikipedia
L'enciclopèdia lliure.
Wikipedia és un projecte per escriure comunitàriamente enciclopèdies lliures en tots els idiomes. La va fundar Jimmy Wales i Larry Sanger basant-se en el concepte wiki que permet crear col·lectivament documents web, sense que la revisió del contingut sigui necessària abans de la seva aceptació per a ser publicat a la xarxa. La versió en castellà de la Wikipedia va començar el 2001 i a dia d'avui compte amb 67.308 articles. Todo el texte de Wikipedia, i la majoria d'imatges i d'altres continguts, està cobert per la Llicència de documentació lliure GNU (GFDL).
Busca una paraula!
Proverbia.net
Frases fetes.
De sempre m'han encantat les frases fetes. Hi ha qui diu que parlar amb frases fetes és poc menys que ridícul, però com que la meva cultura es redueix als "modo de empleo" o fulls d'instruccions que hi han al dors o a l'interior de les caixes, a mi sempre m'han agradat. Almenys aquí saps qui la va dir... no?

#05 Estudis de disseny.
Comunicació Visual Ribes Mondéjar
Lluís García i Francesc Mondéjar
El Lluís García Ribes, amb qui vaig compartir alguns anys a Venca i després a Creàtica, junt amb el Francesc Mondéjar en l'etapa final de Creàtica van muntar l'estudi Ribes Mondéjar després d'un temps d'anar cadascú per lliure.
Així es defineixen: 15 anys d'experiència profesional en comunicació visual ("6 anys amb el Mr. Maravillas"). Camps: imatge corporativa, catàleg, gràfica publicitària, pàgines web i il·lustració 3D. Correu-e: info@ribesmondejar.com
eLe2eMe
No sé qui són però són de Sitges...
Doncs això mateix: no tinc idea de qui són, però és un estudi de disseny de la comarca. Aquí queda...
Cazando Mariposas
Tampoc tinc idea de qui són però estan a Vilanova...
NPI. Un altre estudi de disseny de la comarca. Ara estan a Vilanova. En el contacte apareix una tal Montse...
Gràfiques El Campanar
De fet és una impremta, però també fan treballs de disseny
A més a més estan a la comarca i a més a més els conec. Què passa?
Catalana de tipos
Tipògrafs.
Dissenyadors especialitzats en tipografia han creat Ligaduras 2005. Un conjunt d'actes on la tipografia és el tema principal.

#06 Curiositats.
Inauguració del web
E-mailing.
El dia 14/05/04 vaig comprar el domini i poc després vaig penjar el web. Amb aquesta pàgina vaig fer un petit e-mailing anunciant la inauguració.
M'agrada/no m'agrada...
Logotips.
Aquesta web encara no és operativa, però aquí és on hi vull col·locar un llistat de logotips (imatge corporativa o branding) amb els que m'agraden, els que no i el per què.
Serialz
Números de sèrie.
Per estar al dia amb els últims programes has de tenir els números de sèrie de les últimes versions. Cada mes fan l'actualització oportuna... ;-)
Mapes i plànols
Google.
Impressionant... no puc dir més. El que passa és que justament Vilanova i la Geltrú no és de les zones on hi ha més detall.
Sigpac.
Aquí el detall és realment important. La pega: són imatges d'almenys fa dos anys... Comprovat! ;-)

#07 Per deferència a les empreses amb les que he treballat els enllaços als seus webs.
Venca
Empresa de VPC (venda per catàleg).
Van ser 4 anys al departament de publicitat en un moment de grans canvis en que s'estava formant l'empresa. Llavors no hi havia departament de promocions ni un departament de màrqueting "com Déu mana". Es pot dir que aquí vaig aprendre tot el que havia d'aprendre... ;-) Aquesta va ser la veritable escola.
Creàtica
Creàtica, SCP (de primer) i Creàtica Haddoch Associats, SL (després)
S/C
ADN Studio
Creatius Publicitaris, SL
El subnom "creatius publicitaris" ja ho diu tot.
Necessitava un canvi d'aires... ;-)

#08 I aquí els toca als meus companys i ex-companys de feina.
Comunicació Visual Ribes Mondéjar
Lluís García i Francesc Mondéjar
El Lluís García Ribes, amb qui vaig compartir alguns anys a Venca i després a Creàtica, junt amb el Francesc Mondéjar en l'etapa final de Creàtica van muntar l'estudi Ribes Mondéjar després d'un temps d'anar cadascú per lliure.
Així es defineixen: 15 anys d'experiència profesional en comunicació visual ("6 anys amb el Mr. Maravillas"). Camps: imatge corporativa, catàleg, gràfica publicitària, pàgines web i il·lustració 3D. Correu-e: info@ribesmondejar.com
Animaldesign
Raúl Ramos
El Raúl Ramos Arenas el vaig conèixer treballant de pràctiques a Creàtica. I des de llavors no hem perdut el contacte... (entre d'altres coses perquè ell sempre se n'ha preocupat) ;-) Ha estat l'organitzador de l'Octubre del Disseny a Vilanova i la Geltrú i és un membre actiu en defensa del dissenyador gràfic desamparat... ;-) Podeu contactar amb ell a raul@animaldesign.net
Octubre del Disseny
Col·lectiu Octubre
El Raúl Ramos i l'Òscar Civit, principalment, van organitzar l'any 2003 l'Octubre del Disseny, una mostra de dissenyadors gràfics de Vilanova i la Geltrú i comarca, alhora que s'organitzaven activitats paral·leles rel·lacionades amb el disseny gràfic. Tot va succeir a la Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell. L'excusa: 2003 any internacional del disseny. El 2004 s'hi va afegir més gent en l'organització i, de moment, sembla que no paren... Bé... al 2006 no han fet.